Túróból, illetve túróval készített ételek

Írta: Unger Károly

Go Press Szervezési és Szolgáltató Bt.
1164 Budapest, Cinkotakert u. 2/B
Tel.: 400-0476, 06-30-231-2763,  Fax: 402-0048
[e-mail cím]      www.gopress.hu

 

HIDEG ÉTELEK

LEVESEK

KÖRETEK

SALÁTÁK

MÁRTÁSOK

HALÉTELEK

ÖNÁLLÓ ÉTELEK

SÜTEMÉNYEK

 

 

 

 

 

 

HIDEG ÉTELEK

Körözött I.

Körözött II.

Körözött III.

Paradicsomos túrókrém

Gyömbéres túrókrém

Túrókrém retekkel

Magyaros túrókrém pohárban

Szicíliai túrókrém

Szalonnás túrókrém

Fuszeres túrókrém

Körözött metélohagymával

Tárkonyos körözött

Körözött kapribogyóval

Sajtos körözött

Körözött füstölt kolbásszal

Fokhagymás sajt túróból

Kapros-túrós pirítós

Túrós étvágyfalatok

Körözöttes zsúrkenyér

Körözöttes sajttorta

Lap teteje

LEVESEK

Gyümölcsös túróturmix

Hideg oszibarackleves mandulás túrófánkkal

Hideg gyümölcsleves túróval

Eroleves túrófánkkal

Fácánleves rozmaringos túrógaluskával

Túrókrémleves

Tyúkleves túrómetélttel

Indonéz curryleves

Póréhagyma-krémleves túrótésztával

Túrós kukoricakrém-leves

Csirkepüréleves túrógombóccal

Kapros-túrós cukkinileves

Lap teteje

KÖRETEK

Túrógaluska

Túrós galuska

Túrós zöldgaluska

Karfiolkosár túróval töltve

Túrós rakott puliszka (sós)

Túrós spagettiropogós

Lap teteje

SALÁTÁK

Fejes saláta kapros túróöntettel

Endívia tejfölös túróval

Vitaminsaláta túrós-joghurtos öntettel

Uborkasaláta túróöntettel

Kígyóuborka túrókrémmel

Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

Túrós kagylósaláta

Paradicsomsaláta túróval

Kovászos uborka joghurtos túróval

Karfiolsaláta fuszeres túróöntettel

Lap teteje

MÁRTÁSOK

Túrómártás

Majonézes túrómártás

Túrós ravigotte-mártás

Zöld túrómártás

Tejszínhabos túrómártás

Magyaros túrómártás

Lap teteje

HALÉTELEK

Túróval rakott pontyszeletek

Kapros gombás rákragu

Túróval töltött csukafilé

Gombás fogasszelet túrótésztával

Pontyszeletek túrótésztában sütve

Tejfölös túrós pontyszelet

Hideg ponty túrókrémmel

Túrós rákrétes

Lap teteje

ÖNÁLLÓ ÉTELEK

Túrós csirke

Túrós omlett

Töltött tojás sütoben

Párizsi túrógombócszeletek

Túróval töltött tojás sütve

Bevert tojás túrómártással

Túrós rakott tojás

Habart tojás túróval

Túróval töltött borda rántva

Sertésvelo túrómártással

Sertés-szuzpecsenye túrós tésztában sütve

Rakott túróspecsenye

Túróval töltött párizsiszeletek

Túróval dúsított báránypaprikás

Túróval töltött csirkemell rántva

Csirkepaprikás túrógombóccal

Túrós töltött csirke

Túrós párizsi pulykamell

Rostélyos túrógaluskával

Túrós vagdalt kosár

Tojásrántotta túróval

Lap teteje

SÜTEMÉNYEK

Túrótöltelék (sült tésztához)

Túrókrém-töltelék (édes, a már megsütött tésztákba)

Túrós, tepertos pogácsa

Túrópogácsa

Túróperec

Túróval töltött pogácsa

Túrós roló

Túrós lángos

Túrós kréker

Túrókeksz

Túrókifli

Mogyorós túrószelet

Túrófánk

Túródesszert

Túróstangli

Túrókrémes gyümölcskosár

Csokoládés linzerkorong túróval

Csokoládés túrórúd

Túrós zsúrcsemege

Túrós-csokoládés minyon

Orosz túrós hajócskák

Fahéjas túrós csillagok

Csokoládés túrószív

Túrókolbász

Tejfölös túrós oszibarack

Túróparfé

Túrófagylalt

Fagylaltserleg túróval

Túrós borkrém

Finom túrókrém

Török túrókrém

Banános túrókrém

Mandulás túróserleg

Túrókrém pohárban

Édes túróbomba

Túrós réteskrém

Túrós málnahab

Hideg túrós gyümölcsös rizs

Almakrém túróval

Eper túróhabbal

Citromos túróhab

Túrós tutti-frutti krém

Mogyorós túrókoktél

Banános túrókoktél

Diplomata túrós

Túrós madártej

Túrókrém oroszosan

Mandulás linzer túróval

Túrós krémes

Túróhabos

Túrókrém torta

Milánói túrótorta

Palmira torta

Erzsébet torta

Túrótorta

Túrós piskóta

Amerikai túrótorta

Túrós torta naranccsal

Túrós linzertorta

Túrópuding

Túrós sárgabaracktorta

Svájci almatorta túróval

Túrós burgonyatorta

Ananászos túrótorta

Csokoládés túrólapocskák

Mandulás-túrós béles

Cukros-túrós lepény

Diós-túrós sütemény

Stíriai metélt

Túróval töltött zsemle

Túró vatruska (orosz)

Túrós burgonyametélt

Túrós rétes

Túrós nudlifelfújt

Somogyi túrós rétes (burgonyás)

Kapros túrós rétes

Túrós piskótalepény

Lap teteje

Körözött I.

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g orölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fuszerpaprika.

Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a fuszereket és a reszelt hagymát, habosra keverjük.

Vissza

Körözött II.

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a finomra vágott kaprot, habosra keverjük. Az újhagymát szeletelve vagy finomra vágva keverjük bele.

Vissza

Körözött III.

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó metélohagyma, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a finomra vágott hagymákat, habosra keverjük.

Vissza

Paradicsomos túrókrém

Hozzávalók:

50 dkg túró, 8 db paradicsom 25 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó petrezselyemzöld, 8 dkg vöröshagyma.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és habosra keverjük. A paradicsomot apró kockákra vágva, a vöröshagymát lereszelve keverjük a túrókrémbe.

Vissza

Gyömbéres túrókrém

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és habosra keverjük, gyömbérrel ízesítjük. Tejszínhabot keverünk bele és poharakba töltjük. Tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.

Vissza

Túrókrém retekkel

Hozzávalók:

35 dkg túró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 2 csomó retek, egy csipet kömény (orölve), 1 csomó metélohagyma.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a fuszereket, jó ízu körözöttet készítünk. A retkeket tisztítjuk, félbevágjuk és üvegtálra helyezzük. Habzsák segítségével minden retekre körözöttet nyomunk és finomra vágott metélohagymával díszítjük.

Vissza

Magyaros túrókrém pohárban

Hozzávalók:

45 dkg túró, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 1 csipet köménymag (orölve), 1 csomó metélohagyma, 1 dkg só, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma.

Elkészítés:

A túrót áttörjük és körözöttet készítünk, három részre osztjuk. Paprikával és finomra vágott metélohagymával színezzük. Habzsák segítségével koktélos pohárba három színure osztjuk el. Tetejét retekkel és újhagymával díszítjük.

Vissza

Szicíliai túrókrém

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 üveg olívabogyó, 3 dkg fokhagyma, 1 dkg só.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és habosra keverjük. Az olívabogyót (ha magos, kimagozzuk) apróra vágjuk, a fokhagymát finom reszelon lereszeljük és a krémhez keverjük. Önálló ételként zsemleszeletekkel tálaljuk.

Vissza

Szalonnás túrókrém

Hozzávalók:

50 dkg túró, 25 dkg kolozsvári szalonna, 1 dkg só, 1 csomó metélohagyma, 1 csomó retek, 1 fej fejessaláta.

Elkészítés:

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és serpenyoben ropogósra sütjük, leszurjük a zsírját és mindkettot lehutjük. A szalonnapörcöt apróra vágjuk és a fagyos zsírral együtt az áttört túróhoz keverjük a sóval és a finomra vágott metélohagymával. Tálaláskor fejessaláta-levelekkel és díszített retekkel körítjük.

Vissza

Fuszeres túrókrém

Hozzávalók:

50 dkg túró, 15 dkg vaj, 1 dkg só, 5 g orölt bors, 1 csomó metélohagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dkg kapribogyó, 5 g fuszerpaprika, 1 csipet chilipor.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, habosra keverjük, majd a fuszereket és a finomra vágott fuszernövényeket is belekeverjük. Töltelékként, de önállóan pirítóssal is tálalhatjuk.

Vissza

Körözött metélohagymával

Hozzávalók:

40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélohagyma, egy csipet orölt kömény.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a szobahomérsékleture felmelegített vajat, sót, orölt köménymagot és az apróra összevágott metélohagyma 2/3 részét. Hutoszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, majd egy kanál segítségével golyókat formázunk belole és a megmaradt apróra vágott metélohagymába forgatjuk. Tálaláskor díszíthetjük szeletekre vágott paprikával és paradicsommal. Pirítós kenyeret adjunk hozzá.

Vissza

Tárkonyos körözött

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg póréhagyma, 2 dkg tárkonylevél, 1 dkg só, 1 dkg fuszerpaprika, 1 dl tejföl.

Elkészítés:

A túrót villával áttörjük, belekeverjük a vajat, a tejfölt, a sót és a fuszerpaprikát. A póréhagymát és a friss tárkonylevelet finomra vágva adjuk hozzá.

Vissza

Körözött kapribogyóval

Hozzávalók:

50 dkg túró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg kapribogyó, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dkg só.

Elkészítés:

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, kikeverjük, sóval ízesítjük és belekeverjük a finomra vágott fuszernövényeket. Sós kekszbe töltve, vagy hideg eloételekhez töltelékként adhatjuk.

Vissza

Sajtos körözött

Hozzávalók:

60 dkg fuszerpaprikás körözött, 25 dkg reszelt sajt..

Elkészítés:

A körözöttbol gombócokat formálunk, reszelt sajtba forgatjuk és jól lehutve salátalevélen tálaljuk.

Vissza

Körözött füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélohagyma, 1 pár gyulai kolbász, 1 fej fejes saláta.

Elkészítés:

A túrót áttörjük és metélohagymás körözöttet készítünk. Üvegtálra fejes saláta-leveleket teszünk, erre kúp alakban a körözöttet. A felszeletelt kolbásszal díszítjük.

Vissza

Fokhagymás sajt túróból

Hozzávalók:

20 dkg túró, 20 dkg krémtúró, 20 dkg vaj, 2 dkg só, 1 csomó metélohagyma, 2 g durvára orölt bors, 2 dkg fokhagyma.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a bors kivételével a többi anyagot és jól összedolgozzuk, hutoben megdermesztjük. A már alakítható masszából kis golyókat formázunk és a durvára orölt borsban megforgatjuk. Egy-két napig érleljük a hutoben.

Vissza

Kapros-túrós pirítós

Hozzávalók:

1 csomag tartós kenyér, 20 dkg vaj, 25 dkg kapros túrókrém, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom.

Elkészítés:

A kenyérszeleteket megpirítjuk, vajjal és kapros túrókrémmel megkenjük. Szeletelt paradicsomot és reszelt sajtot teszünk rá. Sütoben megpirítjuk.

Vissza

Túrós étvágyfalatok

Hozzávalók:

8 db kifli, 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélohagyma, 15 dkg sonka, 15 dkg téliszalámi, 15 dkg sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 db salátauborka.

Elkészítés:

A kifliket keresztben félcentis darabokra vágjuk. Az így nyert kis korongokra habzsák és csillagcso segítségével túrókrémet formázunk, amelyeket sonkával, téliszalámival és sajttal felváltva díszítünk. Díszítésként még petrezselyemzöldet és szeletelt salátauborkát is használhatunk.

Vissza

Körözöttes zsúrkenyér

Hozzávalók:

1 db zsúrkenyér, 8 dkg vaj, 20 dkg körözött, 1 csomó metélohagyma.

Elkészítés:

A zsúrkenyeret felszeleteljük, vajjal megkenjük. A körözöttet habzsákból csillagcso segítségével a kenyérszeletekre elosztjuk. A finomra vágott metélohagymával díszítjük.

Vissza

Körözöttes sajttorta

Hozzávalók:

60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fuszerpaprika, 1 csomó metélohagyma, 1 dkg só, egy csipet orölt kömény, 35 trappista sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomag ropi.

Elkészítés:

A trappista sajtból négy szeletet vágunk. A túrót áttörjük és a vajjal habosra keverjük, majd elosztjuk háromfelé. Az egyik részt fuszerpaprikával, a másodikat finomra vágott metélohagymával, a harmadikat orölt köménymaggal és reszelt vöröshagymával ízesítjük, mindhárom tölteléket ízlés szerint sózzuk. A kerek sajtszeleteket felváltva töltjük a háromszínu töltelékkel. A pirospaprikás töltelékbol egy keveset visszahagyunk a díszítéshez. A kész sajttortát hutoben kifagyasztjuk, így könnyen tudjuk szeletelni. A szeleteket a visszamaradt túrókrémmel, petrezselyemzölddel és kisebb darabokra tört ropival díszítjük.

Vissza

Eroleves túrófánkkal

Hozzávalók:

30 dkg marhahús, 25 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 3 dkg gomba, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposztalevél, 10 dkg paradicsompüré, 8 db tojás, 10 dkg túró, 10 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg olaj, 2 dkg só, 1 g egész bors.

Elkészítés:

A száraz marhahúst durvára daráljuk, a tojások fehérjét, a paradicsompürét, a megtisztított zöldségeket, fuszereket összekeverjük és felengedjük hideg vízzel. Feltesszük fozni és felforrásig gyakran kevergetjük, majd lassú forralással fozzük. Közben elkészítjük a túrófánkokat: egy deci vízhez 10 dkg zsírt adunk és felforraljuk, hozzáöntünk tíz deka lisztet és suru masszává fozzük. A tuzrol levéve belekeverjük az áttört túrót és a tojások sárgáját, sóval ízesítjük. Sütolapra két kiskanál segítségével mogyoró nagyságú halmocskákat formázunk és forró sütoben megsütjük. Tálalás elott a levest szuroruhán leszurjük, csészében tálaljuk és külön kistányéron adjuk hozzá a túrófánkokat.

Vissza

Hideg gyümölcsleves túróval

Hozzávalók:

1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg mazsola, 1 csomag füge, 2 db citrom, 20 dkg túró, 4 dl tejszín.

Elkészítés:

Az ananászt daraboljuk, levesestálba öntjük levével együtt, hozzáadjuk a mazsolát, a darabolt fügét és citromlével ízesítjük. Az áttört túrót tejszínnel elkeverjük és a gyümölcsökhöz öntjük. Elohutött levescsészékben tálaljuk.

Vissza

Hideg oszibarackleves mandulás túrófánkkal

Hozzávalók:

1 kg oszibarack, 30 dkg porcukor, 5 dl száraz fehérbor, 2 db citrom, TÉSZTA: 10 dkg túró, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg orölt mandula, 2 db tojás.

Elkészítés:

Az oszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockákra vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott oszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hutjük.A túróból, vajból, lisztbol és az orölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor az elohutött csészékbe mert leves tetejére tesszük a tésztákat.

Vissza

Gyümölcsös túróturmix

Hozzávalók:

35 dkg túró, 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg friss gyümölcs, 25 dkg túró.

Elkészítés:

A tejet felforraljuk és jól lehutjük. A turmixgépben a gyümölcsöt a porcukorral jól eldolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a túrót és végül a tejet. Elohutött poharakban tálaljuk.

Vissza

Fácánleves rozmaringos túrógaluskával

Hozzávalók:

Leves:

1 db fácán, 35 dkg vegyes zöldség, 8 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, 5 g egész bors, 5 g kakukkfu, 1 dl konyak.

Galuska:
25 dkg túró, 2 db tojás, 4 dkg búzadara, egy csipet rozmaring.

Elkészítés:

A megtisztított fácánt a húsleveshez hasonlóan megfozzük. Túrógaluskát készítünk és sós vízben megfozzük. Tálaláskor a fácánt kicsontozzuk, húsát kockákra vágjuk, a zöldséget szintén levesestálban a kifozött túrógaluskával tálaljuk.

Vissza

Túrókrémleves

Hozzávalók:

20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor.

Elkészítés:

A vajból és a lisztbol világos vajas rántást készítünk, felengedjük a húslevessel és felforraljuk. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a tojások sárgáját és simára keverjük. Tálalás elott a levesbe keverjük, de forralni már nem szabad. Nyáron finomra vágott friss kaporral megszórva tálaljuk.

Vissza

Tyúkleves túrómetélttel

Hozzávalók:

1 db tyúk, 35 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, 5 g egész bors, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg karfiol, 5 dkg kelkáposzta, 5 dkg karalábé, 1 csomag petrezselyemzöld. TÚRÓTÉSZTA: 20 dkg túró, 8-10 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

Elkészítés:

A tyúkot megtisztítjuk és húsleveshez hasonlóan megfozzük. A zöldséget kis hasábokra formázva fozzük a levesbe.Amíg a leves fo, elkészítjük a túrómetéltet: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, gyúrttészta keménységure gyúrjuk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk. Sós vízben kifozzük. Tálaláskor a tyúkot feldaraboljuk, tálba helyezzük, hozzáadjuk a zöldségféléket, a túrómetéltet, a levest és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Vissza

Indonéz curryleves

Hozzávalók:

30 dkg ürühús, 20 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 1 dkg currypor, 5 cl olaj, 2 dl tejföl, 20 dkg túró, 8 dkg liszt, 1 csomó metélohagyma, 25 dkg burgonya.

Elkészítés:

Az ürühúst kis kockákra daraboljuk és olajban pirított vöröshagymán feltesszük párolni, sózzuk és megszórjuk curryporral. A burgonyát megtisztítjuk és a húshoz hasonlóan kis kockákra vágjuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát és felengedjük vízzel. Amikor az anyagok megpuhultak, túrós-tejfeles habarással surítjük. Tálaláskor finomra vágott metélohagymával megszórjuk.

Vissza

Póréhagyma-krémleves túrótésztával

Hozzávalók:

Leves:
1 db póréhagyma (kb. 30 dkg), 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1 dkg só, 3 dkg ételízesíto, 1 dl tejszín, 4 db tojássárgája.
Tészta:
20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dkg só.

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és világos vajas rántásba tesszük. A rántást kissé megpirítjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval és ételízesítovel ízesítjük, felforraljuk. Tálalás elott átszurjük, a hagymát szitán áttörjük. A levesbe tejszínnel elkevert tojássárgákat adunk. Külön kistányéron adjuk a túróból, vajból, lisztbol és tojásból sütött lepényeket, melyeket a hagymapürével megkeverjük.

Vissza

Túrós kukoricakrém-leves

Hozzávalók:

1 doboz konzervkukorica, 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 4 db tojássárgája, 8 dkg liszt, 1 dkg só, 2 db zsemle.

Elkészítés:

A konzervkukoricát a levével és kevés vízzel felforraljuk, világos vajas rántással surítjük. A túrót szitán áttörjük, a tejszínnel simára keverjük, és a tojások sárgájával a leveshez adjuk. A levest átszurjük, a kukoricát szitán áttörjük és a levesbe adjuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Vissza

Csirkepüréleves túrógombóccal

Hozzávalók:

Leves:
1 db csirke, 8 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 5 g egész bors, 10 dkg vaj, 30 dkg vegyes zöldség, 1 dkg só.
Gombóc:
25 dkg túró, 1 db tojás, 5 dkg búzadara, 5 dkg vaj.

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk és vízben feltesszük fozni, bezöldségeljük, fuszerezzük, mintha húslevest készítenénk. A megfott csirkét kivesszük a levesbol, a levest leszurjük. A csirkét kicsontozzuk és a lével együtt turmixgépben pürésítjük. Világos vajas rántást készítünk, a csirkelével felengedjük és kiforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a darát, a vajat és a tojást. Jól eldolgozzuk, pihentetjük, és tálalás elott apró gombócokat formálva a levesbe fozzük.

Vissza

Kapros-túrós cukkinileves

Hozzávalók:

4 db cukkini, 10 dkg vaj, 12 dkg liszt, 10 dkg túró, 2 dl tejföl, 1 dkg só, 1 csomó kapor, 1 db tojás..

Elkészítés:

A cukkinikat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Kevés vajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felengedjük vízzel. A cukkinidarabokat beletesszük, áttört túróval és tejföllel surítjük. Amíg felforr, egy tojásból kevés liszttel galuskát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe. A cukkinit sokáig nem szabad fozni, mert könnyen szétfo.

Vissza

Túrógaluska

Hozzávalók:

50 dkg túró, 3 db tojás, 8 dkg búzadara, 1 dkg só, 5 dkg vaj.

Elkészítés:

A túrót a tojásokkal, a vajjal és a búzadarával összegyúrjuk. Rövid pihentetés után sós forrásban lévo vízbe két kanál segítségével szaggatjuk és megfozzük.

Vissza

Túrós galuska

Hozzávalók:

50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

Elkészítés:

A lisztbol és tojásból kevés vízzel tésztát készítünk, sós vízbe szaggatva megfozzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk, még forrón a leszurt galuskát és a villával megtört túrót hozzáadjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Vissza

Túrós zöldgaluska

Hozzávalók:

50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

Elkészítés:

Az áttört túróból, liszttel, tojással, tejföllel és parajpürével galuska suruségu tésztát készítünk. Sós forrásban lévo vízbe szaggatjuk, megfozzük és leszurjük. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal megszórjuk.

Vissza

Karfiolkosár túróval töltve

Hozzávalók:

4 karfiol (kicsi), 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk és sós vízben megfozzük. Kapros túrókrémet készítünk. A karfiolt lehutjük, tiszta konyharuhával leszárítjuk, a felso részét levágjuk. Habzsákból csillagcso segítségével megtöltjük a túrókrémmel. Újhagymával díszítjük.

Vissza

Túrós rakott puliszka (sós)

Hozzávalók:

50 dkg kukoricadara, 35 dkg túró, 10 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dkg só, 2 dl tejföl.

Elkészítés:

A kukoricadarát sós vízben (egy liter) megfozzük. A füstölt szalonnát kockára vágjuk és zsírját kiolvasztjuk. A zsírt leszurjük és a megtisztított és szeletelt vöröshagymát megpirítjuk benne. A puliszkát egy kizsírozott lábasba rétegezzük a rakott puliszkához hasonlóan. Tálaláskor kiborítjuk egy tálra és adagolva tálaljuk.

Vissza

Túrós spagettiropogós

Hozzávalók:

30 dkg spagetti, 20 dkg túró, 5 db tojássárgája, 2 dkg só, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

Elkészítés:

A spagettit forrásban lévo sós vízben kifozzük, leszurjük és még forrón hozzákeverjük a túrót és a tojások sárgáját. Kihutve formálható lesz, hengereket formázunk belole. Lisztbe, tojásba majd morzsába forgatjuk és bo forró olajban sütjük. Fozelékhez feltétként adjuk.

Vissza

Fejes saláta kapros túróöntettel

Hozzávalók:

4 fej fejes saláta, 35 dkg túró, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 db citrom, 1,5 dl tejszín.

Elkészítés:

A salátákat megmossuk, cikkekre vágjuk és elohutött üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk a szurt citromlével. A túrót szitán áttörjük, belekeverjük a tejszínt, sózzuk és hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Tálaláskor az öntettel meglocsoljuk a salátát.

Vissza

Endívia tejfölös túróval

Hozzávalók:

4 db endívia, 25 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 dkg só, 1 db szerecsendió, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj.

Elkészítés:

Az endíviákat megtisztítjuk, sós vízben leforrázzuk. A túrót szitán áttörjük, tejföllel elkeverjük, sót és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. A leforrázott endíviákat kivajazott tuzálló tálba helyezzük, leöntjük a túrós mártással, reszelt sajtot szórunk rá és sütoben megsütjük.

Vissza

Vitaminsaláta túrós-joghurtos öntettel

Hozzávalók:

2 fej fejessaláta, 2 db paprika, 4 db paradicsom, 1 doboz kínai gombakonzerv, 10 dkg fott zöldborsó, 10 dkg fott sárgarépa, 20 dkg túró, 2 pohár joghurt, 2 dkg só, 1 g orölt bors.

Elkészítés:

A zöldféléket tisztítjuk és egyenletes darabokra vágjuk, a sárgarépát is. A fejes salátából néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többit széles metéltre vágjuk. Az összevágott anyagokat sóval és orölt borssal ízesítjük. Üvegtálat salátával díszítünk, beleöntjük a keveréket és meglocsoljuk a túró- és joghurtkeverékkel.

Vissza

Uborkasaláta túróöntettel

Hozzávalók:

50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.

Elkészítés:

Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük és lesózzuk. Elkészítjük a fokhagymás olajos salátaöntetet, ebbe tesszük a sóból levet engedett és kinyomott uborkát. Egy-két órát a lében hagyjuk állni a salátát, majd elohutött üvegtálra tálaljuk. Túrót szitán áttörünk, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük és a salátára öntjük.

Vissza

Kígyóuborka túrókrémmel

Hozzávalók:

50 dkg uborka, 50 dkg túró, 25 dkg vaj, 1 csomó metélohagyma, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma, 2 db zöldpaprika.

Elkészítés:

A zsenge salátauborkát megmossuk, két végét levágjuk, majd rézsútosan felszeleteljük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, habosra keverjük, kétfelé osztjuk. Az egyik részt kaporral, a másikat metélohagymával ízesítjük, színezzük. Habzsák és csillagcso segítségével az uborkaszeletekre töltjük a krémet. Újhagymával és szeletelt zöldpaprikával díszítjük.

Vissza

Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

Hozzávalók:

25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

Elkészítés:

Az almát és a körtét megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, keverotálba tesszük, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a megfozött aszalt szilvát és a darabolt ananászkonzervet is. A túrót szitán áttörjük, a joghurtot hozzáadva simára keverjük. Porcukorral és citromlével ízesítjük. Tálaláskor a gyümölcsökre öntjük az édes túrómártást.

Vissza

Túrós kagylósaláta

Hozzávalók:

2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g orölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

Elkészítés:

A tojásokat megfozzük, tisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A fejes salátát megmossuk, a nagyobb levelekkel üvegtálakat díszítünk, a többit metéltre vágjuk. A kagylókonzervet kibontjuk, leszurjük a levét. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a majonézt, az ízesítoanyagokat és annyi tejszínt, hogy mártás suruségu legyen. A mártáshoz keverjük a darabolt anyagokat és a kagylót. A salátával díszített üvegtálakra tálaljuk.

Vissza

Paradicsomsaláta túróval

Hozzávalók:

60 dkg paradicsom, 25 dkg túró, 2,5 dl tejföl, 1 csomag metélohagyma, 2 dkg só, 1 g orölt bors, 1 csomó petrezselyem, 2 cl ecet, 5 dkg cukor.

Elkészítés:

A paradicsomot megtisztítjuk, felszeleteljük és elkészítjük salátának. A túrót szitán áttörjük, tejfellel simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott fuszernövényeket és a fuszereket. Tálaláskor a paradicsomsalátát meglocsoljuk a túróöntettel.

Vissza

Kovászos uborka joghurtos túróval

Hozzávalók:

60 dkg kovászos uborka, 25 dkg túró, 1 pohár joghurt, 1 dkg só, 1 csomó kapor.

Elkészítés:

A kovászos uborkát meghámozzuk és negyedekbe vágva üvegtálra tesszük. A túrót a joghurttal elkeverjük, sóval és finomra vágott kaporral ízesítjük. Tálaláskor külön adjuk az uborka mellé.

Vissza

Karfiolsaláta fuszeres túróöntettel

Hozzávalók:

1 kg karfiol, 35 dkg túró, 1 dkg só, 1 csomó metélohagyma, 1 csomó újhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dkg tárkonylevél, 1 g orölt bors, 1 db citrom, 1 dl tejszín.

Elkészítés:

A kelvirágot megtisztítjuk, sós vízben megfozzük és kihutjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott fuszernövényeket, sóval, orölt borssal és citromlével ízesítjük. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás suruségu legyen. Tálaláskor az üvegtálra helyezett kelvirágot bevonjuk az öntettel.

Vissza

Túrómártás

Hozzávalók:

35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma, 1 dl tejföl, 1 csomó kapor.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tejfölt, a tejszínt, majd a finomra vágott újhagymát, kaprot és a fuszereket. Hideg ételekhez, nyáron jégbe hutött uborkasalátához adhatjuk.

Vissza

Majonézes túrómártás

Hozzávalók:

3 db tojássárgája, 5 dkg mustár, 5 cl tejszín, 5 dl olaj, 1 dkg só, 25 dkg túró, 1 db citrom.

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverotálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt és lassan csurgatva, állandó keverés közben az olajat. Sóval és citromlével ízesítjük, majd belekeverjük az áttört túrót és a nyers tejszínt. Hideg ételekhez és kevert salátákhoz adhatjuk.

Vissza

Túrós ravigotte-mártás

Hozzávalók:

2 db keménytojás, 1 csomó metélohagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 db tojássárgája, 1,5 dl olaj, 25 dkg túró, 1 db citrom, 3 dkg mustár, 1 dkg só, 5 g orölt bors.

Elkészítés:

A tojás sárgájához sót, mustárt és citromlét adunk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat. A fuszernövényeket finomra vágjuk, a fott tojást lereszeljük. Végül az anyagokat a majonézhez keverjük és utánaízesítünk.

Vissza

Zöld túrómártás

Hozzávalók:

35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma, 1 dl tejföl, 1 csomó kapor, 1 csomó petrezselyemzöld, tárkonylevél, 5 dkg mirelit paraj, 1 db citrom, 5 g orölt fehér bors, 1 dkg porcukor.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tejfölt és a tejszínt, majd a finomra vágott zöld fuszernövényeket. Végül sóval, citromlével, porcukorral és orölt fehér borssal ízesítjük. Salátafélékhez, hideg töltött ételekhez adhatjuk.

Vissza

Tejszínhabos túrómártás

Hozzávalók:

35 dkg túró, 2 dl tejszín, 1 dkg só, 1 csomó metélohagyma, 1 dl tejföl.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, sózzuk és folyamatosan belekeverjük a tejfölt. Finomra vágott metélohagymával ízesítjük. Végül a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Hideg húsételekhez és salátákhoz adhatjuk.

Vissza

Magyaros túrómártás

Hozzávalók:

35 dkg túró, 2 dl tejföl, 5 g fuszerpaprika, fél tubus (csípos) Piros Arany, 1 csomó újhagyma, 2 g orölt kömény (egy csipet), 1 dkg só.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, folyamatos keverés közben. A fuszereket és a finomra vágott újhagymát is. Hideg sültekhez kituno mártás.

Vissza

Túróval rakott pontyszeletek

Hozzávalók:

4 db pontyszelet, illetve pontyfilé, 35 dkg túró, 2,5 dl tejföl, 3 db tojás, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 8 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A pontyfiléket surun beirdaljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és kevés zsírban megsütjük. Egy mély tepsit zsírral kikenünk, zsemlemorzsát szórunk bele, majd egy réteg halat. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejföl felét és az egész tojásokat, sózzuk, simára keverjük. A tepsibe helyezett halra öntjük a túrós mártást, tetejére még egy sor sült pontyfilét teszünk. Tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk. Közepes homérsékletu sütoben készre sütjük.

Vissza

Kapros gombás rákragu

Hozzávalók:

1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só.
TÉSZTA: 20 dkg túró, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

Elkészítés:

A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba nyomkodjuk és megsütjük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk, beletesszük a finomra vágott kaprot, felengedjük a tejszínnel, valamint a gombalével mártás suruségure hígítjuk. Végül beleforraljuk a kiolvasztott rákhúst és a cikkekre vágott gombát. Tálaláskor a tésztakosarakba öntjük a ragut.

Vissza

Túróval töltött csukafilé

Hozzávalók:

4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejes saláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, belekeverjük a vajat, a finomra vágott kaprot, sót, két egész tojást. A halfiléket sózzuk és húsvero kalapáccsal megütögetjük. A túrótöltelékkel töltjük, feltekerve roládszeruen. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bo forró olajban sütjük. Tálaláskor fejes salátával és citromgerezdekkel körítjük.

Vissza

Gombás fogasszelet túrótésztával

Hozzávalók:

70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g orölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.
TÉSZTA: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

Elkészítés:

A fogasszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, kevés zsírban megsütjük. A maradék zsírban szeletekre vágott gombát pirítunk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk és felengedjük tejszínnel, esetleg egy kevés vízzel. A megsütött halszeleteket a tálalótálra helyezzük és bevonjuk a gombás mártással. Körítésként a következo túrótésztát adjuk: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást és a sót. Jól eldolgozzuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, majd pogácsaszaggatóval formázzuk és sütjük.

Vissza

Pontyszeletek túrótésztában sütve

Hozzávalók:

1 db ponty (kb. 1,50 kg), 30 dkg túró, 25 dkg liszt, 4 db tojás, 5 dl tej, 2 dkg só, 5 dl olaj.

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, fejét levágjuk, belét eltávolítjuk és kifilézzük. Szeletekre vágjuk a filéket, sózzuk és hutobe tesszük. A túrót szitán áttörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat, illetve a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjét habbá felverve adjuk a masszához. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, belemártjuk a túrómasszába, majd forró olajban mindkét oldalát piros ropogósra sütjük. Tálaláskor köretként majonézes burgonyát adhatunk hozzá.

Vissza

Tejfölös túrós pontyszelet

Hozzávalók:

1 db ponty (kb. 1,50 kg), 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 kg burgonya, 15 dkg zsír, 3 dkg fuszerpaprika, 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 dkg só.

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, belezzük, sózzuk és kevés zsírban megsütjük. A burgonyát héjában megfozzük, tisztítjuk és szeletekre vágjuk. A hal sült zsírjában a hagymából, a paprikából, a paradicsomból lecsót készítünk. A túrót szitán áttörjük, és a tejföllel elkeverjük. Egy tepsit kizsírozunk és rétegezzük a következo sorrendben az anyagokat: szeletelt burgonya, sült hal, lecsó, tejfölös túró, szeletelt burgonya és ismét szeletelt burgonya. A rétegeket ajánlatos gyengén sózni. A tetejére kevés tejfölt locsolva sütjük.

Vissza

Hideg ponty túrókrémmel

Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé, 3 dkg zselatin, 2 dkg só, 1 db citrom, 35 dkg túró, 1 csomó metélohagyma, 1 fej fejes saláta, 20 dkg vaj.

Elkészítés:

A pontyfiléket sózzuk, citromlével meglocsoljuk, zselatinnal megszórjuk. Két-két filét egymásra téve, szorosan celofánba csomagoljuk, két végét elkötjük. Annyi vízben, hogy ellepje, megpároljuk, majd a vízbol kivéve kihutjük. Amíg hul, elkészítjük a túrókrémet: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és az ízesítoanyagokat. A hideg halat felszeleteljük. Salátával díszített üvegtálra tesszük és a túrókrémmel díszítjük habzsák és csillagcso segítségével.

Vissza

Túrós rákrétes

Hozzávalók:

2 csomag réteslap, 50 dkg túró, 1 csomag kapor, 4 db tojás, 1 dkg só, 25 dkg koktélrák, 10 dkg vaj.

Elkészítés:

A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojásokat, a finomra vágott kaprot, a sót és végül a rákhúst. A réteslapot nedves konyharuhára terítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk és betöltjük a túrós ráktöltelékkel. Közepes homérsékletu sütoben sütjük. Tálaláskor kefirt vagy joghurtot adunk hozzá.

Vissza

Túrós csirke

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke fuszersó, só, bors

Elkészítés:

A csirkedarabokat beszórjuk a fuszersóval és olajban szép barnára sütjük. Közben a bacon szeleteket zsírjára sütjük, kiszedjük belole a szalonnát, a visszamaradt zsíradékra öntjük a tejszínt és belemorzsoljuk a túrót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,(aki szereti 1-2 gerezd fokhagymát is tehet bele) majd surure fozzük, végül belerakjuk a kisült csirkedarabokat. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk

Vissza

Bevert tojás túrómártással

HOZZÁVALÓK

8 db tojás, 3 cl ecet, 1 dkg só, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, egy csomó kapor, 35 dkg vajastészta.

ELKÉSZÍTÉS

A vajastésztát fél centiméter vékonyra kinyújtjuk, adagonként két-két korongot formázunk belőle. Forró sütőben megsütjük, majd kihűtjük. Sós, ecetes forrásban lévő vízbe ütjük a tojásokat, három percig főzzük, azután hideg vízbe átmerjük - kihűtjük. A tojásokat száraz konyharuhán megszikkasztjuk. A tálalótálra helyezzük a tésztákat, rátesszük a tojásokat és tejszínhabos túrómártással bevonjuk.

Vissza

Túrós omlett

HOZZÁVALÓK

15 db tojás, 50 dkg túró, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só, 2 dl tejföl, 1 csomó metélőhagyma, 1 dl olaj.

ELKÉSZÍTÉS

A túrót villával megtörjük, hozzáadunk öt tojás sárgáját, sót és finomra vágott metélőhagymát. A megmaradt tojásokat felütjük és hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk. Palacsintasütőben omletteket sütünk és megtöltjük.

Vissza

Töltött tojás sütőben

HOZZÁVALÓK

8 db tojás, 35 dkg túró, 1 dkg só, 2,5 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, 4 db paradicsom, őrölt bors (5 g).

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat megfőzzük, tisztítjuk, majd félbevágjuk. A túrót a keménytojások sárgájával áttörjük, egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy ne legyen morzsalékos, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a fehérjékbe töltjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a töltött tojásokat, tejföllel leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk és sütőben megpirítjuk. Tálaláskor szeletelt paradicsommal díszítjük.

Vissza

Párizsi túrógombócszeletek

HOZZÁVALÓK

75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

ELKÉSZÍTÉS

A túrót szitán áttörjük, hozzáadunk négy egész tojást, a búzadarát és jól összedolgozzuk. Hűtőben fél órát állni hagyjuk, majd sós vízben gombócokká formázva megfőzzük. A megfőtt és leszűrt gombócokat felszeleteljük, lisztbe és felvert egész tojásba forgatjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát piros ropogósra sütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk hozzá gyümölcsdzsemet is.

Vissza

Túróval töltött tojás sütve

HOZZÁVALÓK

10 db tojás, 35 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 15 dkg sajt, 2 dl tejföl.

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokból nyolc darabot héjában megfőzünk, lehűtjük és félbevágjuk. A tojások sárgáját és a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a finomra vágott kaprot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fehérjéket, tűzálló tálba helyezzük, leöntjük a tejföllel és reszelt sajttal megszórjuk. Erős sütőben rápirítjuk a sajtot.

Vissza